Förstoring av bild

Rödfärg Falu Röd, 10 l

Art nr: 1199330
Falu Rödfärg
0 (0)

Falu Rödfärg är en slamfärg, vilket är en av Sveriges äldsta och mest använda färgtyper. Färgen ger ett öppet skikt som låter träet andas – den släpper in väta, men tillåter den lika snabbt att dunsta igen. Detta minimerar risken för röta. Falu Rödfärg är Sveriges mest beprövade - och mest älskade - husfärg.

499 :-
(399,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
Endast i butik

Lagerstatus

Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2018-01-20 12:31

Egenskaper för Falu Rödfärg
Det naturliga pigmentet från Falu Gruva gör färgen helt unik. De flesta slamfärger påverkas av solljus, särskilt röda färger är känsliga, men Falu Rödfärg håller sin kulör år efter år. På så sätt slipper du måla om ditt hus lika ofta.

I pigmentet finns 20 naturliga mineraler som gör att träet konserveras. Trots ett tufft och varierande klimat så skyddar och bevarar Falu Rödfärg ditt hus.

Falu Rödfärg har en pigmenthalt på 18 %.

Täckförmågan
Falu Rödfärg täcker bra och ska strykas ut i tunna lager. Vid målning av nytt, obehandlat virke bör du stryka två gånger. Vid första strykningen förtunnar du färgen med 10-20 % vatten. Efter 24 timmar kan du färdigmåla med oförtunnad färg. 
OBS! På spikskallar och kvistar kan färgen smita vid första målningen, dessa täcks dock vid andra strykningen. 

Lösningsmedlet och bindemedlet
Falu Rödfärg är och har alltid varit en ”naturprodukt” med mycket låg miljöbelasning. Bindemedlet är mjölklister och linolja. Lösningsmedlet är vatten, vilket gör det enkelt att rengöra penslar och verktyg i vanligt vatten och lite diskmedel.

Andra tittade även på
Andra köpte också