Förstoring av bild

Installation av Robotgräsklippare Liten, Upp till 500 m²

Art nr: 1260313
Granngården
0 (0)

Detta installationspaket är lämpligt för gräsytor upp till 500 m². Vi hjälper dig med installation av laddstationen, begräsningskabeln samt testar och demonstrerar roboten.

 

1990 :-
(1592 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Beställningsvara
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2018-01-17 09:03

Grannhjälpen

Grannhjälpen är en servicetjänst som Granngården erbjuder för att ge dig som kund
extra trygghet vid köp och ägande av maskiner. Vi hjälper dig gärna med reparationer
och garantiärenden och använder då endast originaldelar. Läs mer om Grannhjälpen >>

Detta ingår i Grannhjälpens robotinstallation
- Installation av laddstation (eluttag, 220 V ska finnas på plats innan)
- Installation av den begränsningskabel som följer med roboten
- Test och demonstration av roboten
- Resa upp till 3 mil från närmsta Granngårdenbutik, därefter tillkommer milersättning

Detta ingår INTE i basinstallationen
- Klippning av gräsmattan innan installationen
- Extra material som inte följer med roboten
- Bortforsling av emballage
- Installation av eluttag

Basinstallation 
En basinstallation innebär att vi installerar din robotgräsklippare med det material som ingår i köpet. Med hjälp av en speciell maskin fräser vi ner begränsningskabeln i gräsmattan där detta är möjligt. Där eventuella rötter, buskar och blommor står i vägen häftas kabeln fast med plastspik uppe på gräsmattan. Efter två till fyra veckor döljs både spik och kabel av gräset. Hur lång tid det tar styrs av gräsmattans växtkraft. Vi installerar enligt de rekommenderade mått som finns i instruktionsboken för just din robotgräsklippare. Beroende på trädgårdens utseende och förutsättningar gör vi vissa justeringar av de här måtten. Ibland kan du som kund behöva göra mindre justeringar av begränsningskabeln själv efter ett tag. Trädgårdens förutsättningar kan också betyda att det behövs mer kabel än vad som ingår i köpet. Du som kund betalar då för extra kabel och arbetskostnad. Om du är hemma när vi installerar gör vi inställningar på robotgräsklipparen efter dina önskemål. Är du inte hemma gör vi en grundinställning anpassad efter hur din trädgård ser ut.

Gör det här innan vi installerar
• Se till att gräsmattan är nyklippt
• Rensa gräsmattan på grenar, leksaker och andra lösa föremål som kan skada robotgräsklipparen
• Se till att det finns ett jordat eluttag (220 V) tillgängligt, vi gör inga elektriska installationsarbeten
• Vi lyfter på stenläggningar som är max en och en halv meter breda, större stenläggningar måste du som kund själv lyfta bort innan

Tänk på detta efter ditt köp
Din robotgräsklippare ska sköta sig själv men du behöver självklart se till den då och då. I början är det vanligt att den kör fast i ojämnheter och hålor i gräsmattan, något som gäller generellt för alla robotgräsklippare. Dessa problem löser du genom att jämna ut gräsmattan, en i regel liten arbetsinsats. I Granngårdens butiker hittar du jord, redskap, gräsfrön och gödning som du kan behöva för detta. Läs hela instruktionsboken så får du mycket information om hur din robotgräsklippare fungerar. Ta dig tid att lära dig programmen för att justera klipptider och andra inställningar.

Andra köpte också
Tillbehör