Frakt och leverans

Fraktkostnad


Fri frakt över 500 kr privatperson
För order som understiger 500 kr inkl. moms utgår en fraktavgift för leverans till utlämningsställe på 49 kr och vid hemleverans på 159 kr för privatpersoner.

Fri frakt över 400 kr exkl. moms för företag
För order som understiger 400 kr exkl. moms utgår en fraktavgift för hemleverans på 127 kr exkl moms för företag.

Leverans till utlämningsställe privatperson
Paket hos ditt lokala utlämningsställe ska normalt hämtas ut personligen med giltig legitimation och sändningnummer. Du kan spåra din order här.

Hemleverans till privatperson
Med hemleverans levererar DHL din vara direkt hem till dig (DHL Home Delivery). Din vara levereras vardagar mellan kl. 08.00-17.00 fram till porten eller tomtgränsen. Du aviseras alltid före leverans.

Hemleverans till företag
Företag kan endast välja ”hemleverans” och då levererar DHL din vara via DHL Stycke.

Farligt gods och skrymmande produkter
För produkter med märkningen "Farligt gods" eller "Skrymmande produkt" kan endast fraktalternativet hemleverans väljas.

Skrymmande produkter & Extra Fraktpåslag

fraktpåslag och skrymmande godsProdukter som är skymmande och/eller belagda med fraktpåslag är märkta med ett rött informationstecken intill priset på produktsidan på granngården.se med textrutan:

"SKRYMMANDE GODS" respektive "FRAKTPÅSLAG".

En produkt som är skrymmande kan endast skickas med hemleverans, ej till utlämningsställe. Eventuella färjekostnader till mottagare på öar står kunden för.

  • P.g.a. storlek och/eller tyngd är det ett extra fraktpåslag på en del produkter.
  • Den totala fraktkostnaden räknas ut i kassan först när du fyllt i postnummer för din leveransadress.
  • Fraktpåslag tillkommer utöver ordinarie fraktkostnad och även vid uppnådd fri frakt-gräns.

Fraktpåslag efter postnummer
Fraktpåslag baseras på leveransadressens två första nummer i postnumret (XX-XX)

Zon 1 (28-60) 3 % av värdet på orderraden
Zon 2 (20-27) 6 % av värdet på orderraden
Zon 3 (10-19, 63-77) 6 % av värdet på orderraden 
Zon 4 (62, 78-88)  10 % av värdet på orderraden 
Zon 5 (89-98)  15 % av värdet på orderraden


Exempel - Vid leverans av en produkt märkt med fraktpåslag till postnummer "392 35" debiteras 3% extra på värdet av produkten i fraktpåslag.

Betalning


Kortbetalning
Granngården.se erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med SveaWebPay som ingår i Svea Ekonomikoncernen. SveaWebPay är certifierade enligt standarden PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). Granngården.se accepterar VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Sverige. Kortköpen sker direkt hos SveaWebpay och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Granngården.se hanterar eller sparar ingen kortinformation. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Direktbetalning vid internetbank
Vi erbjuder direktbetalning via internetbanken för kunder hos Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. Väljer du direktbetalning i kassan så kommer du under köpprocessen slussas till din internetbank för att slutföra betalningen.

Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. När betalningen är genomförd, klicka på ”tillbaka till säljföretaget” för att slutföra din beställning.

Fakturabetalning
Fakturabetalning sker i samarbete med SveaWebPay. Fakturan skickas i en separat försändelse. Enligt lag så görs en lättare upplysning görs vid fakturaköp. Dessa upplysningar sparas inte och kommer således inte att påverka dig om du vill ansöka om tex. bostadslån. En kopia på att en upplysning har gjorts kommer även att skickas hem till dig. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift enligt lag samt dröjsmålsränta. Vid frågor angående detta vänligen kontakta Svea ekonomi på 08-514 931 13. När du väljer faktura som betalsätt väljer du att acceptera Svea Ekonomis allmänna villkor.

För att kunna välja faktura behöver du som privatperson vara registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och vara över 18 år. Företag som handlar på faktura skall vara registrerade hos Bolagsverket.

Delbetalning
Genom vårt samarbete med Svea Ekonomi kan vi erbjuda dig att dela upp din betalning. Köpet kan alltid betalas i sin helhet närsomhelst, innan förfallodag. Lägsta gräns för delbetalning online på granngården.se är 1000 kr och omfattar hela sortimentet.

Sedvanlig kreditprövning sker efter att personuppgifterna lämnats i kassan. I vissa fall innebär detta att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer i så fall skickas hem till dig.

Har du några frågor kan du ringa 08-51493113 för närmare information.
När du väljer delbetalning väljer du att acceptera Svea Ekonomis allmänna villkor.

Följande delbetalningsaltenativ finns:

Betalningsalternativ     Ränta        Uppläggningsavgift     Aviavgift
3 månader räntefritt     0,00% 95 SEK              29 SEK
6 månader räntefritt     0,00%        195 SEK      29 SEK
12 månader räntefritt      0,00%         295 SEK      29 SEK