Förstoring av bild

Japansk azalea 'Kermesina Weiss'

Art nr: 1168617
0 (0)

Japanska Azalean 'Kermensina Weiss' blommar med klockformade snövita blommor i maj-juni. Är  en kompakt lågväxande buske med små vintergröna blad.

229 :-
(183,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 4-10 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.

Egenskaper för Japansk azalea 'Kermesina Weiss'
De klockfromade blommorna har långa pistiller och ståndare och ger en exotiskt känsla. Denna lilla azalea är vintergrön och pryds av små friskt gröna blad och bildar en kompakt och robust buske, vilket gör den till en riktig diamant sommar som vinter. Blomsterknopparna som omger busken i maj slår ut i en häpnadsväckande överdådig blomning i maj-juni.

Blomningen sker i mindre klasar av klockformade blommor där varje blomma har en egen stjälk. Blommorna är mycket vackra att använda som dekoration i fågelbad eller vattenfyllda fat. Azalean går lika bra att plantera i kruka som solitär vid stenplatser, dammar eller i lummiga rabatter ackompanjerad av rhododendron. Dock bör man liksom med rhododendron tänka på att den kräver torvblandad lucker surjord och trivs bäst i halvskugga, i vindskyddade och något fuktiga lägen.

Höjd: 20-25 cm
Krukstorlek: 15-19 cm 
Latinskt namn: Rhododendron Kermesina Weiss (Azalea) 
Typ: Rhododendron 
Lövverk: Grön
Blomfärg: Vitrosa
Blomningstid: Maj-juni
Trivs bäst i: Halvskugga
Jordmån: Surjord
Zon: 1-3

Andra tittade även på
Köp växter online på granngården på se och få de hemlevererade! observera att bilderna visar hur växterna ser ut färdigvuxna och inte vid leverans.