Förstoring av bild

Röjsåg Stihl FS130

Art nr: 1260465
Stihl
0 (0)

Effektstark trimmer med miljövänlig 4-MIX motor som tankas med oljeblandad bensin. Säljs komplett inklusive trimmerhuvud, slyklinga och sågklinga.

4552 :- 5690 :-
(3 641,60 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Kampanjen gäller t.o.m 2017-08-20

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-08-20 07:37

Jobba med Stihl!
Stihl tillverkade sin första motorsåg redan 1926 och är ett av världens mest köpta varumärke inom skog och trädgårdsmaskiner. Vi är därför stolta över att nu kunna erbjuda Stihls produkter i våra butiker. Med dess innovativa lösningar och höga kvalitet är vi säkra på att oavsett om du är hobby- eller proffsbrukare av maskiner kommer du att hitta det du söker hos oss.
 

Egenskaper för Röjsåg Stihl FS130

  • Röjaren är både lätt att starta och att bära.
  • Ergonomiskt tvåhandsstyre.
  • Mycket bra segdragningsförmåga och högt vridmoment.
  • Lägre utsläpp än en 2-taktsmotor och mindre motorljud.

Automatiskt dekompressionssystem
Dekompressionssystemet förlänger automatiskt ventilens öppningstid i startskedet, vilket gör att det krävs betydligt mindre kraft för att starta motorn. Belastningen på dig som användare är mycket lägre och det skonar också hela maskinens startsystem.

Elektroniskt tändsystem
Det helelektroniska tändsystemet ger en säker och enkel start samt lugn och jämn motorgång. Dessutom förbättras förbränningen, utsläppen av skadliga ämnen minskar och dirftssäkerheten ökar.

Engreppsreglage
Samtliga motorns driftslägen sitter samlade i ett och samma handtag. Arbetet blir enkelt och bekvämt samtidigt som det höjer säkerheten.

Primer
Med den manuella bränslepumpen pumpas bensin in i förgasaren med några enkla tumtryck. Du behöver inte längre rycka i startsnöret för att få fram bensin till förgasaren. Det är ingen risk för överfyllnad då all överflödig bensin rinner tillbaka ner i tanken.

Röjsele
Dubbla axelremmar med hög kvalité som standard. Underlättar arbetet under långa pass genom den mjuka stoppningen.

Skyddsglasögon
För din säkerhet levererar vill alltid med ett par skyddsglasögon. Glasögonen har en bra passform och breda sidoskydd.

Stihl 4-MIX motor
En prisbelönt Stihl innovation. Ett motorsystem som arbetar med oljeblandad 2-taktsbensin med många fördelar. Utsläppen av skadliga ämnen har sänkts med ända upp till 80%. Ett angenämt och lägre motorljud, hög segdragningsförmåga och högt vridmoment (i förhållande till en jämförbar 2-takts motor). 

Stihl Antivibrationssystem
Effektivt antivibrationssystem, specialanpassat för motorredskap inom landskapsvården. Gummidämpare tar upp de farliga vibrationerna från motorn och det roterande skärverktyget i exakt beräknade buffertzoner och handtagen blir näst intill vibrationsfira. Mycket bekvämt och bra ergonomi.

Styre
Ett styre underlättar arbetet och förbättrar ergonomin och är det naturliga förstahandsvalet vid arbete över större ytor. Med ett styre kan man arbeta lugnt och metodiskt i stora pendlande rörelser, från sida till sida. Styret kan också justeras efter eget behov.

Verktygslös inställning av styret
Styret är individuellt justerbart via ett enda vred, helt utan verktyg. Det kan också fällas ner helt mot riggröret i sk. transportläge.

Tekniska data 
Cylindervolym: 36,3 cm³
Effekt: 1,4/1,9 kW/hk 
Klippdiameter: 420 mm
Ljudeffektnivå med metallverktyg: 108 dB(A)
Ljudeffektnivå med trimmerhuvud: 108 dB(A)
Ljudtrycksnivå med metallverktyg: 94 dB(A)
Ljudtrycksnivå med trimmerhuvud: 95 dB(A)
Skärverktyg: AutoCut C 25-2, klinga ø 200/25, slyklinga ø 250/2 
Tankvolym: 0,53 l
Totallängd: 180 cm
Vibrationer med metallverktyg vänster/höger: 4,4/3,9 m/s²
Vibrationer med trimmertråd vänster/höger: 4,5/3,7 m/s²
Vikt: 5,9 kg

Andra tittade även på
Andra köpte också