Förstoring av bild

Utsäde Vårkorn Vilgott C2, 25 kg

Art nr: 1199765
Lantmännen

Vilgott är ett foderkorn av tvåradstyp för områden där tidighet behöver prioriteras och är framtagen för den mycket höga avkastningen.

194 :-
(155,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-03-29 07:03

Vilgott har en mognad som i genomsnitt ligger som SW Mitja och denna tidighet betyder att den passar som förfrukt till höstraps. Strået är ganska kort men har en mycket bra stråstyrka. Kärnan är stor med en mycket hög rymdvikt. Vilgott är frisk och har en bra motståndskraft mot mjöldagg. 

Vårkorn kan odlas efter alla grödor men ur växtnäringssynpunkt är det en nackdel att odla kornet efter halmrika grödor som tex vete, rågvete eller råg. Ska man lyckas väl med vårkorn måste det finnas tillgängligt kväve tidigt så grödan kan etableras och bestockas väl. Detta blir inte mindre viktigt där kornet måste konkurrera med en vallinsådd. Kväve i form av stallgödsel, biogödsel, Biofer eller Vinass m.fl. läggs innan sådd. Organisk gödsel med innehåll av företrädesvis organiskt kväve sprids och inarbetas så tidigt som möjligt, då omsättningen tar tid. Frigörs kvävet sent påverkas proteinhalten, vilket speciellt är en nackdel vid odling av maltkorn. Ammoniumhaltiga gödselmedel kan spridas i samband med sådd. På lätta jordar och efter vall bör man vara extra uppmärksam på kaliumtillförseln. Var uppmärksam på markvärden och eventuella bristsymtom så problem kan åtgärdas.

Andra köpte också