Förstoring av bild

Utsäde Våkorn 6r SW Judit C2, 25 kg

Art nr: 1166012
Lantmännen

SW Judit är ett sexradskorn för de norra delarna av landet och dominerar marknaden bland tidiga sorter med sin starka avkastningspotential.

240 :-
(192 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-03-30 07:23

SW Judit mognar i genomsnitt en hel vecka tidigare än mätarblandningen. Både stråstyrkan och stråegenskaperna är bra. Sorten är lång vilket är en stor fördel för dem som vill skörda halmen.

Ekologisk vårkorn kan odlas efter alla grödor men ur växtnäringssynpunkt är det en nackdel att odla kornet efter halmrika grödor som tex vete, rågvete eller råg. Ska man lyckas väl med vårkorn måste det finnas tillgängligt kväve tidigt så grödan kan etableras och bestockas väl. Detta blir inte mindre viktigt där kornet måste konkurrera med en vallinsådd. Kväve i form av stallgödsel, biogödsel, Biofer eller Vinass m.fl. läggs innan sådd. Organisk gödsel med innehåll av företrädesvis organiskt kväve sprids och inarbetas så tidigt som möjligt, då omsättningen tar tid. Frigörs kvävet sent påverkas proteinhalten, vilket speciellt är en nackdel vid odling av maltkorn. Ammoniumhaltiga gödselmedel kan spridas i samband med sådd. På lätta jordar och efter vall bör man vara extra uppmärksam på kaliumtillförseln. Var uppmärksam på markvärden och eventuella bristsymtom så problem kan åtgärdas.

Andra köpte också