Förstoring av bild

Utsäde Havre SW Kerstin C2 TS, 25 kg

Art nr: 1166008
Lantmännen

SW Kerstin är en grynsort för hela Sverige och har en mycket hög avkastning och mycket bra odlingsegenskaper.

194 :-
(155,20 exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-03-27 07:13

SW Kerstin är en högavkastande grynhavresort med bra odlingsegenskaper. Sorten har bra stråstyrka och mognar liktidigt som mätaren. Den är frisk och har god resistens mot mjöldagg och medelgod tolerans mot övriga bladsvampar. Sorten har resistens mot Gotlandstypen av havrecystnematod. SW Kerstin är grynhavren med hög kärnhalt, lågt kadmiumupptag och goda kvarnegenskaper.

Ekologisk havre kan odlas på alla typer av jordar och trivs även vid ganska lågt pH-värde. Havre kan odlas efter de flesta grödor, men vall är en mycket bra förfrukt eftersom havren är bra på att utnyttja kvävet som frigörs under växtsäsongen. I en växtföljd med mycket spannmål är havre en sanerande gröda som även ger en bra förfruktseffekt. Där växtnäringsstatus i marken är sämre är havren att föredra som insåningsgröda framför korn men kan bli för kraftig om det finns god växtnäringstillgång. Kväve i form av stallgödsel, biogödsel, Biofer eller Vinass m.fl. läggs innan sådd. Organisk gödsel med innehåll av företrädesvis organiskt kväve sprids och inarbetas tidigt, då omsättningen tar tid. Ammoniumhaltiga gödselmedel kan spridas i samband med sådd. Var uppmärksam på markvärden och eventuella bristsymtom så problem kan åtgärdas.

Andra köpte också