Förstoring av bild

Utsäde Havre Cilla C2 EKO, 25 kg

Art nr: 1166005
Lantmännen

Cilla är en riktigt tidig foderhavre för områden där denna egenskap måste prioriteras. Avkastningsnivån är bra och med ungefär en veckas tidigare mognad ökar möjligheterna för bra resultat.

275 :-
(220 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2016-12-09 06:54

Ekologisk havre kan odlas på alla typer av jordar och trivs även vid ganska lågt pH-värde. Havre kan odlas efter de flesta grödor, men vall är en mycket bra förfrukt eftersom havren är bra på att utnyttja kvävet som frigörs under växtsäsongen. I en växtföljd med mycket spannmål är havre en sanerande gröda som även ger en bra förfruktseffekt. Där växtnäringsstatus i marken är sämre är havren att föredra som insåningsgröda framför korn men kan bli för kraftig om det finns god växtnäringstillgång. Kväve i form av stallgödsel, biogödsel, Biofer eller Vinass med flera läggs innan sådd. 

Organiskt gödsel med innehåll av företrädesvis organiskt kväve sprids och inarbetas tidigt, då omsättningen tar tid. Ammoniumhaltiga gödselmedel kan spridas i samband med sådd. Var uppmärksam på markvärden och eventuella bristsymtom så problem kan åtgärdas.

Andra köpte också

Handla online på granngården.se. Fri frakt över 500 kr beställning, 30 dagar öppet köp och fria returer till butiker.