Förstoring av bild

Slåtter och Bete ForageMax Eko Får, 10 kg

Art nr: 1167740
ForageMax

ForageMax Får ECO är en blandning lämplig för får. Speciellt avsedd för bete men kan även användas som ensilage eller hö med god kvalité. Halva blandningen består av vitklöver och engelskt rajgräs det ökar aptiten hos djuren och därmed ger en stor tillväxt. Blandningens andra halva består av timotej, ängssvingel och rödsvingel vilket säkerställer hög skörd, vintertolerans och hög tolerans mot slitage. Blandningen är ekologisk.

1075 :-
(860 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.

Endast i butik

Lagerstatus

Webblager
Ej i lager
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-03-25 11:17

Tips! 
Olika typer av vallfrö

Slåtter- och betesvallar är vanliga inslag i det svenska landskapet. Olika djur, jordar och klimat kräver olika sorters vall och syftet med vallen är avgörande för vilka arter och blandningar som ska användas. Gräs generellt trivs på alla jordarter och grässorterna timotej, ängsvingel och engelskt rajgräs trivs allra bäst på vanliga jordar. Komplettera gärna med rörsvingel och rödsvingel vid lite torrare förhållanden – när det är fuktigt trivs timotej och ängssvingel utmärkt. Klöver ger betesmark nödvändigt kväve som ger frodigt foder och ökar ofta djurens aptit.

Vallfröerna delas in i huvudgrupperna baljväxter och gräs. Rödklöver, vitklöver och blålusern är vanliga baljväxter och timotej, ängssvingel, rörsvingel och engelskt rajgräs är vanliga grässorter. De olika arterna passar i olika jordar och klimat och bidrar med olika mängd protein, fiber och energi till fodret. 

Beakta markförhållanden och klimat och välj en mix som passar de lokala förhållandena, säger Ole Grönbäck från Prodana. Vallodling fyller många olika funktioner. Den bidrar till fina och öppna landskap och ger dessutom våra djur energirikt foder året om. På Granngården vill vi hjälpa våra kunder att hitta rätt vallfrö och utsäde och ge betesdjuren bättre villkor. Vi har ett väldigt brett sortiment med vallfröblandningar, rena sorter och utsäde för alla olika förutsättningar.

ForageMax Eko passar i såväl södra, mellersta och norra Sverige.

ForageMax Eko innehåller
Vitklöver, Rivendel ECO: 15 % 
Flerårig rajgräs, T, Calibra ECO: 30 % 
Ängsvingel, Laura: 15 % 
Timotej, Dolina: 30 % 
Rödsvingel, Gondolin:10 %

Rekommenderad utsädesmängd
ca. 25 kg per ha. 

Andra köpte också