Förstoring av bild

Bovikalc Bolus, 6 x 4-pack

Art nr: 1250039
Bovikalc

Bovikalc är ett kalciumpreparat i bolusform som används för att minska risken för kalvningsförlamning. Bovikalc är enkelt att ge via munnen med hjälp av en särskild ingivare (art.nr 1250064).

1725 :-
(1380 :- exkl. moms)
Prisavvikelser kan förekomma i butik.
ST

Lagerstatus

Webblager
Förväntad leveranstid 2-5 arbetsdagar
Vald butik
Butiker nära dig
Vi uppdaterar vår lagerstatus regelbundet och reserverar oss för eventuella avvikelser.  Senast uppdaterat 2017-01-20 07:19

Egenskaper för Bovikalc
Det finns många fördelar och möjlig lönsamhetsförbättring med att rutinmässigt förebygga kalvningsförlamning hos kor. Kalvningsförlamning kan inträffa om kalciumnivån blir för låg vilket kan medföra att muskulationens funktioner försämras. Bovikalc bolusstavar är ett kalktillskott som ger snabb effekt, lång verkningstid och inget spill. Studier visar att behandlade kor mjölkar mer och håller sig friskare.

Bolus är en stav som löser sig i vommen inom 20-30 minuter och bidrar till att höja blodets kalciumnivåer under en längre tid. Staven bildar i vomvätskan fria kalciumpartiklar som snabbt tas upp i blodet och därmed höjer blodets kalciuminnehåll.

I samband med kalvningen kan kon drabbas av låga kalciumvärden i blodet. Detta kan ge upphov till kalvningsförlamning. Kor som vid tidigare kalvningar drabbats av låga kalciumvärden är i riskzonen att drabbas igen. Till dessa är det lämpligt att ge kalciumtillskottet Bovikalc. Bovikalc är enkel att ge via munnen med hjälp av en en särskild ingivare (1250064).

För att minska risken för kalvningsförlamning
1. Ta en bolus vid första tecken på förlossning. 
2. Andra bolusdos ska tas omedelbart efter kalvningen.

Om det behövs, ge 1 eller 2 ytterligare bolusdoser vid 12-15 timmars mellanrum.

Andra köpte också